Diester Verzekeringsgroep BVBA

Persoonlijk en professioneel advies

Woning

Woningverzekering

Bescherm uw woning met een woningverzekering die niet alleen uw woning, maar ook de inboedel verzekert voor de juiste waarde. De woningverzekering biedt een aantal wettelijk verplichte basisdekkingen, maar kan ook uitgebreid worden met extra opties. Daarnaast is het kiezen van de juiste woningverzekering ook afhankelijk van het feit of u eigenaar-bewoner, eigenaar-verhuurder, huurder of mede-eigenaar bent van een pand.

U bent eigenaar-bewoner

Wat?

Als eigenaar-bewoner van een pand bieden wij u een ‘alle-risico dekking’ voor het volledig pand. Deze woningverzekering is een van de beste polissen op de Belgische markt.

Voordelen?

 • Zowel de werkelijke heropbouwwaarde van het gebouw als de inboedel zijn verzekerd.
 • Standaard inbegrepen waarborgen zijn: brand, storm, waterschade, glasbreuk, overstroming, aardbeving, diefstal, vandalisme aan gebouw en inhoud.
 • Er geldt een ‘alle-risico formule’: al wat niet uitdrukkelijk is uitgesloten, wordt door de polis gedekt.

U bent eigenaar-verhuurder

Wat?

Deze woningverzekering bevat de volgende waarborgen:

 • Brand
 • Storm
 • Waterschade
 • Glasbreuk
 • Burgerrechtelijke aansprakelijkheid gebouw (ten opzichte van uw huurder(s) en tegenover derden)
 • Rechtsbijstand gebouw
 • Overstroming en aardbeving
 • De beschadiging van uw gebouw als gevolg van vandalisme of poging tot inbraak.

Extra:

Afstand van verhaal’ is een extra optie die u kunt nemen ten opzichte van uw huurder. Dit betekent concreet dat de verzekeraar van de verhuurder zich niet meer zal keren tegen de huurder nadat een schadegeval vergoed werd. De brandverzekering van de huurder komt tussen voor de schade aan het gebouw door de huurder (volgens de voorwaarden van de brandverzekering). U kunt ook kiezen om uw huurder als mede verzekerde in de polis op te nemen. Op die manier hoeft de huurder geen aparte verzekering te nemen voor het gebouw en kunt u op beide oren slapen dat de polis van uw huurder volledig in orde is.

U bent huurder

Wat?

Als huurder hebt u er alle belang bij om u te laten verzekeren voor de ‘huurdersaansprakelijkheid’. In geval van schade geldt er tegenover u, als huurder, een vermoede aansprakelijkheid. Dat betekent dat de eigenaar uw fout niet hoeft te bewijzen en u dus zelf het bewijs van uw onschuld moet leveren. Dat is echter niet altijd evident en dan komt deze huurdersaansprakelijkheid goed van pas.

Extra:

U kunt kiezen voor de optie ‘rechtsbijstand huurders’. Deze verzekering komt van pas bij een mogelijk contractueel geschil met uw huisbaas. Vb. een lek in de douche dat na zes maanden nog niet hersteld is.

U bent mede-eigenaar in een appartementsblok

Wat?

Als mede-eigenaar in een appartementsblok maakt u deel uit van een vereniging van mede-eigenaars waarbij een aangestelde syndicus verantwoordelijk is voor het gebouw. In naam van elke mede-eigenaar sluit de syndicus een brandverzekering af, maar indien die niet volstaat voor u, kunnen wij u een aangepaste woningverzekering aanbieden. De syndicus houdt rekening met een bepaalde waarde per appartement, maar dat kan impliceren dat bijvoorbeeld uitgevoerde verbeteringswerken niet volledig gedekt zijn. 

Vindt u dit product interessant?

Heeft u nog vragen?

Contacteer ons met al uw vragen of maak een vrijblijvende afspraak in een van onze kantoren.

 Bel ons op 013 35 55 70

 Maak een afspraak