Diester Verzekeringsgroep BVBA

Persoonlijk en professioneel advies

Pensioen en gewaarborgd inkomen

Vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen (VAPZ) en VAPZ Riziv

VAPZ

Wat?

Bij het Sociale VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen) bouwt u, naast een aanvullend pensioen, op een flexibele en veilige manier een bijkomende bescherming op.

Extra:

Van deze drie waarborgen kunt u extra genieten:

  • Financiering van de opbouw van het aanvullend pensioen bij arbeidsongeschiktheid door ziekte of ongeval.
  • Financiering van de opbouw van het aanvullend pensioen bij invaliditeit door ziekte of ongeval.
  • Vergoeding van het inkomensverlies bij invaliditeit door ziekte of ongeval onder de vorm van een rente.

Voordelen?

  • Waarborgen worden aangeboden op basis van solidariteit tussen de verzekerden.
  • U bepaalt zelf (binnen de vastgestelde grenzen) hoeveel u wilt sparen op jaarbasis. De solidariteitsbijdrage bedraagt 10% van elke storting in een sociale pensioenovereenkomst. De overige 90% gaat naar pensioenopbouw.
  • Bij het sociaal VAPZ is15% extra fiscale aftrekbaarheid mogelijk t.o.v. een ‘gewoon ‘ VAPZ. De extra dekking van het Sociale VAPZ is aardig meegenomen, maar blijft relatief beperkt. Een degelijke verzekering Gewaarborgd Inkomen blijft voor elke zelfstandige een absolute must.

VAPZ-Riziv

Wat?

Bent u arts, tandheelkundige, kinesitherapeut of apotheker, en volgt u altijd de Riziv-tarieven? Dan bent u volledig geconventioneerd. Als arts of tandarts kunt u echter ook kiezen voor een gedeeltelijke conventionering. U hanteert dan naast de Riziv-tarieven ook een vrij tarief voor een deel van uw activiteiten.

In beide gevallen hebt u recht op sociale Riziv voordelen (gedeeltelijk geconventioneerde artsen slechts op een verlaagd bedrag). Dat wordt u jaarlijks uitbetaald als tegenprestatie.

U bent echter wettelijk verplicht dat bedrag te gebruiken voor een sociaal pensioenplan, een gewaarborgd inkomen of een combinatie van beide.

Wist u trouwens dat u die keuze op elk ogenblik kunt herzien?

Indien u kiest voor een Riziv-polis bij KBC zorgen wij voor een mooi voorzorgplan op uw maat én nemen wij de procedure om de sociale voordelen van het Riziv te verkrijgen op ons.

Cumul mogelijk

De Riziv-verzekering kan gecumuleerd worden met Pensioensparen, een Individuele Levensverzekering en Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ). De Riziv-verzekering kan ook gecombineerd worden met een Groepsverzekering en een Individuele Pensioentoezegging.

Daarbij moet u wel rekening houden met de 80%-regel.

Vindt u dit product interessant?

Heeft u nog vragen?

Contacteer ons met al uw vragen of maak een vrijblijvende afspraak in een van onze kantoren.

 Bel ons op 013 35 55 70

 Maak een afspraak