Diester Verzekeringsgroep BVBA

Persoonlijk en professioneel advies

Groepsverzekeringen

Hebt u als werknemer een aanvullend pensioen via de werkgever? Wist u dat u dan best de nodige maatregelen kan treffen? Een aanvullend pensioen wordt gefinancierd door stortingen van de werkgever en vaak ook door middel van eigen bijdragen. Het wordt meestal uitgekeerd wanneer u de pensioenleeftijd van 65 jaar bereikt, indien u overlijdt voor die leeftijd dan krijgen uw nabestaanden een vooraf besproken kapitaal.

Maar wanneer u het bedrijf verlaat kan u de overlijdensdekking ook verliezen, in onderstaande gevallen zullen uw nabestaanden zelfs niets ontvangen indien u voor uw 65e overlijdt.

  • Als u van job verandert maar de reserves voor uw aanvullend pensioen bij de verzekeringsmaatschappij van uw vorige werkgever laat staan, bijvoorbeeld omdat deze pensioentoezegging een aantrekkelijk rendement biedt.
  • Als u verandert van personeelscategorie, bijvoorbeeld als u zich opwerkt van bediende tot kaderlid.
  • Als u beslist te stoppen met werken maar het kapitaal van uw groepsverzekering voorlopig nog niet opneemt.
  • Als uw werkgever u met brugpensioen stuurt en u nog geen 60 jaar bent zodat u het kapitaal uit uw groepsverzekering nog niet kunt opnemen

Voorbeeld

Veronderstel dat u al jaren in dienst bent van een groot bedrijf. Door stortingen van de werkgever en eigen bijdragen hebt u recht op een totaal kapitaal van 168 920 euro op uw 65e. Het contract is van het type uitgesteld kapitaal zonder tegenverzekering. Dit betekent dat de begunstigden niets krijgen bij overlijden. De verzekeraar betaalt alleen uit als u nog leeft op de eindvervaldag van het contract. Dit is een U.K.Z.T. of uitgesteld kapitaal zonder tegenverzekering; Wanneer u het bedrijf verlaat en de reserves laat staan, ontvangen uw nabestaanden NIETS als u voor uw 65e overlijdt. Maar toch kunt u dit vermijden, u kan ervoor kiezen uw nabestaanden een overlijdenskapitaal uit te laten keren van 103 442 euro maar in dat geval zult u nog slechts 155 163 euro krijgen als u 65 wordt.

Nadenken wat u met de opgebouwde reserves doet als u uw bedrijf verlaat is de boodschap! Als de werknemer geen schikkingen neemt en voor zijn 65e overlijdt mogen de verzekeraars de opgebouwde reserves voor zich houden als het gaat om contracten volgens het type U.K.Z.T.

We begrijpen dat dit moeilijke materie is, bij vragen kan je vrijblijvend contact opnemen met één van de specialisten op kantoor.

Heeft u nog vragen?

Contacteer ons met al uw vragen of maak een vrijblijvende afspraak in een van onze kantoren.

 Bel ons op 013 35 55 70

 Maak een afspraak